WT – психология


Нощем сами в подземния гараж …

Чувствате ли се несигурни сами в тъмен подземен гараж?
Усещате ли се странно и полазват ли ви тръпки, ходейки по тротоара нощем и чувайки стъпки зад вас?
Дори мъжете не се чувстват по различно, пресрещайки на улицата групичка от “странни типове”.
Страхът от насилие, е както женски, така и мъжки!
Често той се оказва неоснователен впоследствие и все пак моментното усещане при физическа заплаха не може така лесно да се овладее.


Това е целта на WINGTSUN: едно чувство на сигурност във всяка ситуация и по всяко време.

Вие ще се научите: как рано да разпознавате и как превантивно да действате/ реагирате в подобни ситуации. И ако все пак се стигне до крайност: с WINGTSUN ще знаете как ефективно да се защитите!


Ако погледите можеха да убиват …

Психологическият аспект играе важна роля във физическата разправа. Като правило е, че повечето такива ситуации протичат по една и съща схема. В началото има размяна на погледи – агресорът търси жертва! Погледнеш ли “грешно” в такъв момент лошият продължава с обиди! Едва в третата фаза на ескалацията се стига до употреба на физическа сила.

Знаейки всичко това, имаме различни възможности пред нас, за да прекратим нарастването на напрежението и да не се стигне до физическа разправа.

WINGTSUN-ученикът тренира игра на роли (агресор-жертва), как се реагира срещу агресор, тук цел е: победа без бой! Разиграването на подобни опасни ситуации в партньорска атмосфера с ясното съзнание за сериозността й, подготвя ментално и физически WT-практикуващия за ранно разпознаване, избягване или адекватна реакция. Резултатът е едно приятно усещане на увереност и сигурност.